Udsigt til stendige

Containeren  før ombygningMødelokale af ombygget container

Opbygning af stendige

Før stendige blev bygget
Sten til stendige
Fundament til stendige
Containerombygning, den første beklædning med træ

Sortering af sten .

Når man laver stendiger, er det af stor betydning, at alle sten der skal bruges til det færdige dige, er til stede fra starten.

Man påbegynder arbejdet med grovsortering af størrelser – og evt farver, hvis det ønskes. Desuden kan man lave bunker med sten, der har særlige ønskede former, hvis man har brug for dette.

Hvis der kommer et ekstra læs sten, efter man allerede har bygget en del af diget, så kan man få problemer med at integrere de nyankomne sten med de allerede anvendte.

Jord som fyld.

Ejerne ønskede at dette dige skulle have en vis bredde, og for at spare på stenene, men alligevel opnå stor volumen, fyldte vi jord mellem digets to ‘ydervægge’.

Det færdige resultat

Stendige
Stendige
Stendige
Færdige Stendige

Stenene på toppen af diget.

‘Ydervæggene’ på diget består af omhyggeligt tilpassede sten. Toppen/oversiden af diget består af sten i mange størrelser, der er spredt tilfældigt (næsten) ud over jorden i digets centrum.

Udsigten til mere….

Ejerne havde på forhånd ønsket at ‘gøre noget ved’ deres ellers udmærkede udsigt.

De mente, at ‘græsplænen, der gik over i græsmarken, som igen gik direkte over i den grønne beplantning’ manglede noget interessant, noget perspektiv, noget der kunne bryde denne udsigt.

Et stendige med en åbning blev løsningen på dette. Der kan evt tilføjes en grov, ubehandlet egetræslåge i hullet i diget. Dette vil medvirke til at øge besøgendes nysgerrighed og lede dem i denne retning for at undersøge hvad der gemmer sig bag lågen…… men det er fremtidsperspektiver. Som naturligvis vil komme op her på siden hvis de virkeliggøres 😉

google-site-verification=xJv_tjq8aPbMw89MKz2wPRZPyoCdNvnINtqLrOIvZVg