Ombygning af container til bæredygtig mødelokale

Containeren  før ombygningMødelokale af ombygget container

Business Skive havde brug for et ekstra mødelokale

I størst muligt omfang skulle dette lokale bygges af genbrugsmaterialer, og hvis dette ikke var muligt, så skulle vi forsøge at få fat i rester/overskud fra anden produktion. Desuden skulle bygning være selvforsynende med strøm.

Containeren flytter ind

Container bliver leveret til ombygning
Container beklædning
Containerombygning, den første beklædning med træ
Container med vinduer
Container underombygning indefra
containerombygning, set udefra
Terrasse til containeren sættes i gang

Containeren blev valgt

Containeren blev valgt, således at det forholdsvis let kan lade sig gøre at flytte bygningen uden at skulle skille det hele ad – dermed kan den genbruges på en anden placering.

En container er vandtæt. Men ikke særlig inspirerende at se på. Derfor var det nødvendigt at designe et andet udseende. Et udseende der kunne etableres, med de materialer det var muligt at tilvejebringe.

Vi havde håbet på at NOMI – det lokale renovations og affaldssorterings firma – kunne levere tilstrækkeligt træ, men i praksis kunne dette ikke lade sig gøre.

 

Det muliges kunst

I stedet fik jeg en kontakt til NORTO, et lille firma under VTI (Vinderup Træ Industri), som beskæftiger sig med anvendelse af rest og overskudstræ. Al facadebeklædning af containeren og desuden alle møbler og blomsterkummer inden i denne, er designet, så det var muligt at anvende dette træ til konstruktion.

I forhold til holdbarhed er ubehandlet fyrre træ ikke førstevalget, når man skal lave facadebeklædning, men i dette tilfælde er det ’det muliges kunst’ – det var det overskudstræ, vi kunne skaffe tilstrækkeligt af.

Containeren er isoleret indvendigt og beklædt med OSP plade. Denne type plade er anvendt for at understrege sammenhængen med Elværkets interiør i øvrigt.

Terrassen bliver bygget

fundamentet til terrassen
Terrassen til containeren under opbygning
Terassen
Containerterrassen begynder at tage form
Terrassen til containeren er næsten færdig
Den færdige terrasse til containeren
Terrassen
Terrasse stole

Terrasserne er lavet med fokus på levetid

De to terrasser er lavet af trykimprægneret træ. Selvom det ser grønt ud, er det ikke nogen grøn løsning set i en miljømæssig sammenhæng. Valget faldt på dette materiale, fordi vi ville være sikre på, at etablere en terrasse med en lang levetid. Anvendelse af ubehandlet træ, ville sandsynligvis have nedsat terrassernes levetid til en tredjedel af den nuværende – så skulle der bygges tre terrasser

Indretningen af containeren

Stole i lavet i træ til container/mødelokalet
De færdige stole til hyggekrog i container/mødelokalet
Blomsterkasser til mødelokalet
Fremstilling af mødebord til containeren/mødelokalet
Terrassen
Det færdige bord i mødelokalet

Container blev til mødelokale

Mødelokale af ombygget container
Mødet lokaet værdigt

“Solcellen”

Der er monteret et 4 ½ kw solcelleanlæg på taget – heraf navnet på containeren: ’Solcellen’.

Inde i containeren findes en inverter og batterier, så man er helt uafhængig af det offentlige elnet. Solcellestrømmen bruges til lys, opladning af mobiltelefoner og PC’er, regelmæssig støvsugning og selvfølgelig opvarmning. Vi har sikret os, så det er muligt af supplere med strøm fra elnettet i koldere perioder.

google-site-verification=xJv_tjq8aPbMw89MKz2wPRZPyoCdNvnINtqLrOIvZVg