Kampestensmur med betonstenstrappe

Containeren  før ombygningMødelokale af ombygget container

Det roder...

Container bliver leveret til ombygning
Container beklædning
Container med vinduer

Ejeren af denne stærkt skrånende grund ønskede at få et plant stykke at etablere haven på. Der havde tidligere været brudstykker af en mur dels i kampesten, dels i betonfliser. Betonfliserne blev alle kasseret. Derefter startede processen med at finde og frigøre de kampesten som før havde været brugt til små bede, dele af en mur osv.

Linjerne trækkes...

Containerombygning, den første beklædning med træ
Container underombygning indefra
containerombygning, set udefra
Terrasse til containeren sættes i gang

De ønskede niveauer blev udmålt. En snor blev spændt ud. De største sten blev valgt ud, og anvendt som ‘sokkel’ til muren. Derefter begyndte puslespillet med at udvælge og lægge sten op. For at mindske risikoen for at sten og jord skrider, valgte jeg at lave en 15 graders hældning på muren.

Arealet nedenfor muren grænser op til skel mod nabo. En række gamle fliser der alle fandtes på grunden, blev gravet ned på højkant og dannede dermed et lille ‘gærde’ som skal holde på den ral, der efterfølgende blev spredt ud på arealet. Nu er der intet, der skal fejes, og ejerne kan altid gå tørskoede langs deres nye kampestensmur.

Det færdige resultat

Container beklædning

Betonstentrappe.

Når man – som billederne viser – laver to niveauer på en grund, så bliver der brug for en trappe. Vi kunne have valgt en trappe lavet af kampesten. Dette ville kræve, at vi havde tilstrækkeligt store sten, hvilket vi ikke havde. Derfor valgte vi at lave trappen af betonsten. Det er hurtigere at etablere, og man får en bedre gang på trappen. Desuden flytter stenene sig ikke i frostvejr, da de er lagt ned i beton.

Blandingen af betonsten og kampesten spiller fint op ad hinanden.

google-site-verification=xJv_tjq8aPbMw89MKz2wPRZPyoCdNvnINtqLrOIvZVg